Nationale feestdag - Reisverslag uit Yangshuo, China van Mieke Ad - WaarBenJij.nu Nationale feestdag - Reisverslag uit Yangshuo, China van Mieke Ad - WaarBenJij.nu

Nationale feestdag

Door: Mieke

Blijf op de hoogte en volg Mieke

01 Mei 2011 | China, Yangshuo

Vandaag zondag 1 mei is het nationale feestdag in China.
Buiten dat het gisteravond op West street voetje voor voetje langs de souvenirwinkeltjes schuifelen was,was het vandaag wat minder druk.
De dagen vliegen hier om en we zijn ons bezig gaan houden met het klussenlijstje van Lydia en David.
Geen grote klussen, maar gewoon dingen waar zij niet zo gemakkelijk aan toe komen.
Voorbeeld?
Mam, ik heb nog een broek, waar ik eigelijk geen afstand van kan doen maar Nero heeft in het onderste stuk zijn tanden gezet en hij is eigenlijk nog wel te gebruiken als korte broek.
Ik heb ergens naald en draad.
Nou laat die naald en draad maar zitten , geef die broek maar en zeg maar hoeveel je ervan over wilt houden.
Dan ga je dus op een nationale feestdag met een broek onder je arm de straat op en richting straat met die garageboxen, waar naast allerlei stof, vulling, kussens en kleden ook een tafel staat met een naaimachine erop.
Zodra je naast de naaimachine staat komt er wel een chinees meisje tevoorschijn die probeert te begrijpen wat je daar komt doen.
De broek laten zien, die al een stuk korter geknipt is, de zoom van je eigen broek laten zien en ze snapt dat je een soortgelijke zoom in het exemplaar wil waar ik onder mijn arm mee kwam aanlopen.
Er wordt bevestigend geknikt en ze probeert een passend gekleurde draad te vinden, die mijn goedkeuring moet krijgen,
Vervolgens krijg ik een krukje aangeboden om op plaats te nemen en daar ik niet van plan ben de broek uit het oog te verliezen neem ik daar op plaats.
Terwijl de naaister haar werk doet, zie ik hoe aan de overkant de levende vis ( of slang?) in een plastic tasje verpakt wordt en meegaat voor het avondeten.
Ook kon ik tijdens het wachten een westers uitziende dame haar boodschappen zien doen doen bij de groentevrouwtjes en zij had wel een bijzondere bergplaats voor haar portemonnaie, hadden we eerder al gezien dat de mobieltjes in de bh's verdwijnen, zij had er ook nog plaats voor haar portemonnaie, of was dat bedoeld voor een evenwichtige verdeling?
Na een minuut of twintig kreeg ik de broek ter goedkeuring in mijn handen gestopt, nou van mij mocht het zo!
En met een verstelde, weer bruikbare broek onder mijn arm vertrok ik na betaling van 5 yen ( 50 eurocent) op de nationale feestdag richting Festina Lente.
Daar waren Sally en Tiffany ( de serveersters) druk doende met het maken van een chinese maaltijd voor ons zessen.
Zoals wij gewend zijn van de hollandse chinees maakten deze chinese meisjes in onze ogen ook veel te veel klaar, maar van de 5 schalen met allerlei heerlijkheden, waaronder lotuswortels en de pan met rijst bleef nog geen doggy-bag over!
Morgen is Festina een dagje dicht, zoals gebruikelijk op maandag en gaan we met Lydia en David en het klussen( wensen)lijstje op pad en uiteraard gaat Nero mee. Het is een verschrikkelijk lief beest en weet zich binnen al keurig te gedragen, benieuwd wat hij morgen doet als hij mee op pad mag.

• 01 Mei 2011 - 15:26

Francien & Johan:

Zo zie je maar weer. Waar je kinderen ook mogen wonen, moederen kun je overal. En zeker als je elkaar een jaar niet gezien hebt. Veel klusplezier en we blijven jullie volgen hoor. Oh ja...nog één vraagje Mieke, heb je een grote of een kleine portemonnee? Ik vraag me nl. af waar je een grote portemonnee zou moeten opbergen ....hahaha.. :-).
    Until next time... Bye!

• 01 Mei 2011 - 17:52

Ella En Harry:

Vanaf nu dus een werkvakantie.Maar wel leuk als het zo kan. Ik zal de verhalen een week missen,maar des te meer genieten als ik terug ben.Groetjes daar.

• 01 Mei 2011 - 21:20

Pascale:

Hoi Mieke
    Wat gaat de tijd snel, nu pas weer tijd om te lezen... maar heerlijk om te lezen dat het goed gaat en jullie goed bij Lydia zijn aangekomen. Al veel meegemaakt maar leuk om te delen en voor ons om te lezen. Ik wens je nog hele fijne dagen toe en kom regelmatig even je verslagen lezen, leuk! Groetjes Pascale

• 02 Mei 2011 - 09:39

Piet En Loes:

Zaten ze hier op de hoek met een naaimachine, dan kon de mijne ook de pot op. Alleen zal de prijs hier wel aanzienlijk hoger liggen; dus toch maar niet. Oma R. trouwens had de zelfde opbergplaats voor haar "beurs", leuk he! Klus ze en geniet!!

• 02 Mei 2011 - 17:55

Elles Wisse:

Hoi Mieke en Ad,

Wij hebben jullie verslagen met plezier gelezen en af en toe heel erg moeten lachen. Vooral de trein is een verhaal apart.
    We zitten nu even in een hotel bij de camping waar we vrij internet hebben. Het nieuwste verslag kan ik straks dus weer gaan lezen. Heel veel plezier nog.

• 02 Mei 2011 - 18:53

Ton Adank:

Hoi Mieke,
    Prachtig jouw verhaal. Dit is echt genieten! Het verrijkt je om straks met nog meer levenservaring terug te vliegen naar onze Biencorf.
    Maak er samen een onvergetelijke tijd van.
    Liefs, Ton.