Acclimatiseren
Door: Mieke
Blijf op de hoogte en volg Mieke
02 Juli 2012 | China, Gaotian
Niet slecht vinden wij, het heeft weleens meer tijd gekost.
Op de vliegvelden en vluchten verliep alles vrij soepel, zij het dat ze de koffer van Ad vanuit Amsterdam naar Chengdu hadden gestuurd en die vanmorgen arriveerde, netjes afgeleverd bij het hostel waar we ingeschreven staan en met de kaas in goede conditie tussen de shirtjes.
Lydia en David weer in levende lijve ontmoeten is heel speciaal en zeker nu ze een weer een eigen stekje hebben compleet met hond voelt het als hun thuis en dat is het ook !!
Zaterdag hebben ze ons eerst bijgepraat en heb ik mijn koffer kunnen ontdoen van Hollandse spullen om de voorraadpotten aan te vullen.
Het huis bekijken en het dorp rondlopen waar we meteen al kennis maakten met een aantal vrienden stond als volgende op het programma.
Na een korte siësta op pad naar Yangshuo, te voet zo'n 20 minuten met mijn tempo!
Eten bij de Beef and Leek ( de chinagangers weten wel dat dit Lydia's favoriete restaurant is) en voor de cappuccino naar Andy's
Het werd voor ons ook een weerzien met oude bekenden.
Inmiddels 9 uur 's avonds, dus tijd voor een feestje!
Op naar het stamcafé van Insight ( de huidige werkgever) waar al een aantal collega's en vrienden stonden te toasten op haar verjaardag.
Zo tegen twaalven knapten wij wel zo'n beetje af na 34 uur in de benen en zijn we op huis aangegaan.
Goed dat een zaklamp en hoofdlamp standaard bagage zijn bij Lydia en David anders is het voetpad volgen een lastige klus, lantaarnpalen kennen ze hier in het buitengebied niet.
Slapen lukt na zo'n dag ook bij 28 graden klamme hitte in een Chinees bed op een kamer zonder airco!
Gister hebben we wat rustiger kunnen acclimatiseren, we waren uitgenodigd om als proefpersonen deel te nemen aan het opstarten van de keuken bij de overburen. Zaterdag moest die nog even regenbestendig gemaakt worden.
Het ontbijt werd daar genuttigd en met de nodige opmerkingen en aanwijzingen van onze kok zal dat ooit nog wel goed komen.
Toen de pies ( Engels woord) en muffins klaar waren kregen we een seintje om ook die te komen keuren, uiteraard staken wij daar graag de straat voor over.
Vandaag zijn we oppas voor Nero.
De baasjes hebben vandaag een personeelsuitje riverdriften staat op het program. Ze mogen met twee in een opblaasbootje zonder peddels en met kniebeschermers de rivier af.
Wij zijn bij Gerd gaan ontbijten en daar maak ik nu dit verslag.
Hoe de dag verder gaat verlopen weet ik nog niet, het is in ieder geval weer warm en drukkend.
Op de ene foto het huis waar wij nu logeren , op de andere een jarige Lydia.
Duidelijk mag zijn dat het hier erg gezellig en levendig is!
02 Juli 2012 - 05:08
Tea:
Fijn dat de koffer er zo snel is, toch een beetje jammer als je de kaas van de shirtjes had moeten schrapen.
Wat heerlijk dat jullie al weer zo genieten.
Geef ze maar een dikke knuffel van me -
02 Juli 2012 - 06:18
Jan Weterings:
Goed te horen dat jullie prima reis hebben gehad en verenigd zijn met Lydia en David. Nu maar genieten. Lydia gefeliciteerd met jouw verjaardag. Veel plezier de komende weken. En koffers zij er om kwijt te raken gelukkig snel opgelost. -
02 Juli 2012 - 07:19
Jac En Jose:
Gelukkig een goede reis gehad.Nu maar volop genieten , want het gaat altijd zo snel als je op vakantie bent!Groetjes aan de kids. -
02 Juli 2012 - 08:44
Jeanne En Piet:
Gelukkig herenigd na een zware reis. We weten wat het is. Heel veel plezier daar. -
02 Juli 2012 - 08:49
Francien En Johan:
Hallo lieve vakantiegangers,
goed om te horen dat jullie na een lange reisdag veilig zijn aangekomen bij de kids. En natuurlijk feliciteren wij Lydia hierbij alsnog met het behalen van haar mooie (kroon)leeftijd. Op de foto te zien moet het wel kei-gezellig zijn geweest. Leuk hoor voor jullie om de verjaardag van jullie dochter op deze manier mee te mogen vieren, toch? En fijn weer dat we met jullie mogen meereizen en met veel belangstelling en plezier kijken we uit naar jullie volgend verslag. Wellicht ten overvloede: GENIET ERVAN!! CU soon!! xxx -
02 Juli 2012 - 09:12
Renate:
Gezellig hoor, geniet ervan samen! -
02 Juli 2012 - 19:55
Ella En Harry:
We wisten dat jullie al een eind waren, maar nu al druk gehad met de verjaardag. Wat een jeugd en niet allemaal chinezen. Geniet ervan en wij volgen jullie.Groetjes -
04 Juli 2012 - 19:50
Piet En Loes:
We hoorden van Jasper al dat jullie goed waren aangekomen. Nu maar volop genieten! (En zweten...) -
05 Juli 2012 - 11:17
Rien En Lia:
Zojuist jullie verslag gelezen, samen met Rien die nu weer lekker thuis is. Geniet van de mooie, gekke, leuke dingen daar en natuurlijk vooral genieten van het samen zijn met Lydia en David. Groetjes!