verkoeling - Reisverslag uit Gaotian, China van Mieke Ad - WaarBenJij.nu verkoeling - Reisverslag uit Gaotian, China van Mieke Ad - WaarBenJij.nu

verkoeling

Door: Mieke

Blijf op de hoogte en volg Mieke

06 Juli 2012 | China, Gaotian

Inmiddels al aardig wat dagen in Shi Ban Qai en al liters zweet hier achter gelaten.
Tot nu toe alle dagen zo rond de 34 graden ( in de schaduw) en veel zon!
Zonder plu en factor 30 ga ik dus de deur niet uit.
Dinsdag mochten we uitwaaien achterop de scooters, Ad bij David en ik bij Lydia, nooit gedacht dat we dat nog eens zouden meemaken.
Zonder helm en snelheidslimiet weten ze alle obstakels en het gewirwar van het verkeer in Yangshuo door te komen. Met de boodschappen her en der verdeeld over de passagiers en de voertuigen kwamen we weer veilig terug in Shi Ban Qai, een dorp net buiten Yangshuo in een prachtige vallei.
We hebben al volop kunnen genieten van de prachtige bergen, luchten en vogels.
Dat er onder het balkon dagelijks een waterbuffel in de poelen ligt te wentelen vinden we eigenlijk al niet bijzonder meer, maar wel vermakelijk.
Nero maakt van tijd tot tijd ook een rondje door de natte "rijstvelden" en zijn waterspoor kun je mooi volgen.
Verkoeling bieden de wappers ( ventilatoren ) hier binnen en buiten, wat het stukken aangenamer maakt.
Voor een fantastische verkoeling zijn we naar The secret beach gegaan. Een prachtige wandeling door de natuur bracht ons naar de rivier.
In de schaduw van de bomen en in het water konden we heerlijk verkoelen!
Inmiddels hebben we ook al heel wat oude " bekenden" teruggezien en gesproken , we worden snel herkend.
De Chinese buurtbewoners van David en Lydia proberen ook contact te maken en vinden het prachtig dat papa en mama hier aan het logeren zijn.
Deze keer heb ik een betere foto van het huis geplaatst!
We hebben er alle ruimte en genieten bijzonder van het heerlijke balkon. We hebben er ook al gebarbecued.
De keuken van de overburen blijft voor vermaak zorgen, gister had Nero meer voedsel dan hij op kon. De koks ( John en Simon) hadden duidelijk hun dag niet en Katie had alle cakes laten verbranden. Vanavond zijn we bij Tripper gaan eten, een Belg, Lydia en David hebben een barbecue bij de rivier. Een bevriend stel neemt afscheid, omdat zij een hostel in Laos gaan beginnen , iemand nog van plan binnenkort die richting in te gaan? Een adresje hebben we !
Wij blijven voorlopig met heel veel zin hier!

• 06 Juli 2012 - 14:09

Piet Reniers:

Zo te lezen vermaken jullie zich uitstekend. Een beetje watrmte en wat zweet mag de pret niet hinderen. Geniet zoveel jullie kunnen.
    Groetjes ook aan Ad, Lydia en David
    Piet

• 06 Juli 2012 - 18:23

Elles:

Hoi Mieke,
    Ik geniet van je verslag, heerlijk dat jullie zo genieten, kan me voorstellen dat jullie veel op het balkon vertoeven. Met zo'n mooi uitzicht heb je niet veel meer nodig. Wij gebruiken ook een paraplu......voor de regen die hier af en toe met bakken naar beneden komt.
    Groetjes aan de rest van de familie.

• 06 Juli 2012 - 20:07

Francien En Johan:

Hi there, nice to meet u again :-). Wat geweldig te lezen dat jullie het (weer) enorm naar jullie zin hebben. Dat moet een geweldige ervaring zijn geweest voor jullie achterop de scooters door het drukke verkeer gemanoeuvreerd te worden. Wedden dat Mieke haar hart vastgehouden heeft? Hadden wij best willen zien :-) :-). Zou de secret beach daadwerkelijk secrets hebben? Ziet er prachtig uit hoor!! Blijven jullie vooral lekker genieten daar, dan doen wij vanzelf ook van jullie mooie verhalen. CU soon again. xxxx

• 06 Juli 2012 - 20:27

Harry En Ella:

Wat een mooi huis en wat een mooie foto"s. Geniet ze

• 07 Juli 2012 - 16:17

Tea:

Dat ziet er allemaal erg goed uit op die foto's en zo te lezen vermaken jullie je prima. Veel plezier nog

• 08 Juli 2012 - 07:44

Diny:

Hoi Mieke en Ad ,
    Fijn te lezen dat jullie zo genieten van de prachtige natuur en van het samen zijn met Lydia en David.
    Veel groetjes en nog een fijne tijd.

• 09 Juli 2012 - 13:13

Frans En Margonda:

Net jullie reisverslagen gelezen,gelukkig dat alles goed gegaan is .
    Lydia,s verjaardag samen vieren is fijn.
    Wij hebben 3 weken zon op Ibiza gehad , blijf maar lekker lang in China want daar heb je tenminste wel zon en warmte , hier te veel regen !
    Veel groetjes van F.en M.

• 10 Juli 2012 - 11:28

Riekie:

Wat heerlijk voor jullie om Lydia's 30ste verjaardag samen te kunnen vieren. De natuur ziet er schitterend uit. Geniet er maar van. Met Boca alles goed, die communiceert voordurend met de vogels buiten.
    Een groet vanuit een regenachtig Nederland