De muur - Reisverslag uit Beijing, China van Mieke Ad - WaarBenJij.nu De muur - Reisverslag uit Beijing, China van Mieke Ad - WaarBenJij.nu

De muur

Door: Mieke

Blijf op de hoogte en volg Mieke

22 April 2011 | China, Beijing

Waarvan wij verwacht hadden dat het de zwaarste dag van de week zou worden , werd de meest relaxte!
Vanmorgen werden we bij het hotel opgehaald door onze privechauffeur voor vandaag.
Hij sprak geen woord engels dus dat maakte het al gemakkelijk: niet spreken met de chauffeur.
En zoals het een goede privechauffeur betaamd parkeerde hij de auto ( helemaal mijn stijl) het dichtst mogelijk bij de ingang van de Ming graven wat de eerste bestemming was.
Daarna door naar de muur en ook daar reed hij een extra rondje om ons voor de "deur" af te zetten.
We konden bij dit deel van de muur, bij Mutianyu met een kabelbaan naar boven, dus wij niet te lui en hup in de kabel!
Bovenop de muur konden we aan de bak.
Wat zijn die trappen stijl en wat wisselt het looptempo veel, maar het punt dat we wilden bereiken, drie staties verder, hebben we bereikt en we hebben onderweg volop genoten van het uitzicht.
Het weer werkte ideaal mee!
Het ritje terug naar Beijing was perfect om de ogen even te sluiten en pas weer open te doen eenmaal terug in de stad om de megaflatgebouwen voorbij te zien komen.
Morgen staat de Lama en Confuciustempel nog op het program en daarna naar station west voor de slaaptrein naar Pingyao.
Van Lydia hebben we een mail van 4 bladzijden gekregen met aanwijzingen om toch maar veilig in die trein terecht te komen, station west wordt dagelijks door honderdduizenden chinezen gebruikt en het schijnt een hele toer te zijn er je weg te vinden.
Krijgt dit vehaal geen vervolg meer dan zijn we het spoor dus finaal bijster.........

• 22 April 2011 - 15:11

Tea:

Nou ik wacht met spanning af of er nog berichten komen. Moeten we anders komen zoeken of hebben jullie zoiets van laat maar?
    Erg leuk om zo te lezen hoe het met jullie gaat.

• 22 April 2011 - 18:36

Piet En Loes:

Wel, weer een dag vol genot. Bij de tempels maar bidden dat jullie op het rechte spoor mogen blijven. Heel veel succes met het treinen; jullie komen er wel!

• 23 April 2011 - 17:15

Suzanne:

Hi Ad & Mieke,

Wat een leuke verhalen (complimenten!) en wat hebben jullie al veel gedaan!
    Hopelijk verloopt de treinreis voorspoedig.
    Heel veel plezier en geniet ervan!

Zonnig paasgroeten vanuit Breda.