Pingpingyao - Reisverslag uit Peking, China van Mieke Ad - WaarBenJij.nu Pingpingyao - Reisverslag uit Peking, China van Mieke Ad - WaarBenJij.nu

Pingpingyao

Door: Mieke

Blijf op de hoogte en volg Mieke

26 April 2011 | China, Peking

Wat een leuke reacties hebben jullie geplaatst en Jan, ik ben blij dat je er niet bij was!

Inmiddels zitten wij in ons hotel in Xi'an en daar schrijf ik het verhaal over Pingyao, wat ik maar even Pingpingyao ben gaan noemen omdat het vroeger een financieel centrum was, tijdens de Ming en Qing-dynastieen.
Heerlijk weer voor een wandeling over de stadsmuur, die nog volledig intact is en het hele centrum insluit.
Dit is het china dat je je altijd voor hebt gesteld, overal pagodedaken, beschilderde houten dakconstructies, chinese lantaarns ( niet die rode lampionnen maar de authentieke),antieke doorgangspoorten en de traditionele chinese huizen met binnenplaatsen, het liefst drie opeenvolgend.
Nu ik hier de huizen gezien heb, snap ik ook de verboden stad: vergroot de schaal van een traditioneel huis en je hebt de plattegrond van de verboden stad!
Dat het ooit een zeer welvarende gemeenschap was ervaar je aan de grootte van de huizen, de vele verwijzingen in de naamgeving naar het bankgebeuren en de gouverneurswoning die we bezochten.
Toeristisch is het wel, logisch als het zoveel chinese charme bezit.
Je stuit er af en toe op een traditioneel geklede chinees compleet met rijk versierde riksja, waarin je verkleed als chinese dame en/of keizer plaats kan nemen voor een souvenirfoto ( nee dat hebben wij niet gedaan).
Waar we wel een foto van hebben is van een ezel die voor een strontkar gespannen staat, ja dat is ook authentiek china! De geur kreeg je er gratis bij.
De pingping is nu wel duidelijk, maar hoe zit het met de ao? Zeg maar aou!
Gister waaide het nogal en zoals wij saharazand over ons heen krijgen in nederland, zo zag hier de lucht geelbruin van een van de vele woestijngebieden in china en dat doet zeeeeer als het onder je lenzen in je ogen waait!
Wel leuk om je naam in het woestijnzand op de ballustrade van het tempelgebouw te schrijven!
Gisteravond dus weer op de nachttrein gestapt , deze keer zonder toestanden , maar ook zonder slaap, dus toen we hier vanochtend vroeg aankwamen en meteen onze hotelkamer op konden, hebben we eerst na een ontbijt met KOFFIE de nachtrust verlengd en zijn we vanmiddag heerlijk opgefrist aan de verkenning van Xi'an begonnen.
Ook hier hebben ze een stadsmuur en om wat energie te sparen en de chinese cultuur in stand te houden hebben we ons in een riksja laten vervoeren van punt A naar B om vervolgens toch weer een heel eind te lopen naar de Beltower.
Nu even het zweet weer afwassen, want het is hier 30 graden, een verhaaltje schrijven en dan er weer op uit, op zoek naar de volgende heerlijke chinese maaltijd.
Morgen gaan we naar het terraleger kijken en later op de dag vliegen we naar Guilin.
Morgenavond zijn we bij Lydia en David!
Daar hebben we onderhand wel zin in!

• 26 April 2011 - 10:13

Lydia:

Whaha, 30 graden en ze lopen weer te zeuren hoor...Nou jullie gaan een warm onthaal krijgen in Yangshuo, morgen 36, overmorgen een graad of 34! Maar wij staan morgenavond wel weer op de uitkijk, papa de Hoegaarden staat koud hoor!!

• 26 April 2011 - 14:04

Jan Weterings:

Gezien het reisverslag zijn de vermoeienissen van het follow me avontuur nog niet verdwenen. Riksja en na het ontbijt naar bed; het liegt er niet om. Maar jullie zien wel erg veel, jammer dat de foto's niet geslikt worden door de censuur of iets dergelijks. Maar die zien we ongetwijfeld nog wel terug in 1 of meerdere boeken. Dus nog 1 daagje sigth seeen en dan plaats rust bij Lydia en David. Alvast goede reis daarheen

• 26 April 2011 - 14:08

Piet En Loes:

Jullie worden toch niet ook verliefd op China?? Veel genot bij het schitterende terraleger en daarna een goeue vlucht naar jullie dochter en schoonzoon. Zo te lezen hebben die er ook zin in.

• 26 April 2011 - 20:21

Tea:

Pingyao is zo te lezen erg mooi, fijn dat het allemaal verder goed is gegaan. Geef het tweetal morgen maar een dikke knuffel van me

• 27 April 2011 - 08:38

Jac En Jose:

wat een leuke verhalen kun jij schrijven mieke misschien een nieuwe carriere .Doe Lydia en David veel lieve groetjes van ons. Ik blijf jullie zeker ook volgen tot wij zelf vertrekken naar Bali.

• 27 April 2011 - 10:00

Jeanne En Piet:

Alweer een week terug uit de USA met talrijke avonturen in het Wilde Westen, volgen wij natuurlijk ook jullie avonturen in het occulte verre oosten. Gelukkig ook veel plezier ondanks de inspanningen, die, blijkt, alleszins de moeite waard zijn. Veel genoegen ook bij Lydia en David en doe ze de groeten van ons.

• 27 April 2011 - 16:10

Ella En Harry:

Jullie zijn nu wel bij Lydia en David, doe ze de hartelijke groetenen geniet daar weer verder.

• 28 April 2011 - 10:23

Renate:

Geniet van het aanzicht van het terraleger, dat lijkt me een enorm indrukwekkende ervaring! En natuurlijk heel veel plezier bij Lydia en David, geniet van jullie tijd samen want die zal ongetwijfeld veel te kort zijn!

• 29 April 2011 - 18:35

Elles En Quinten:

Hoi Mieke en Ad,
    We hebben nog niets gelezen omdat we maar even internet hebben, maar ik heb alles opgeslagen en ga het op mijn gemak lezen.
    Heel veel plezier verder en de groetjes aan Lydia en David.
    groetjes uit Istrie